Monday, August 27, 2012

Çilek Reçeli Tarifi




Reçel yapmak aslında çokta zor değil. Belki biraz zahmetli, temizlenmesi, yıkanması, kaynatılması, soğutulması süreçleri ama. Sonuçta ortaya çıkan ürün gerçekten hazır ürünlerle kıyaslandığında çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Yaptıktan sonra ne yorgunluk kalıyor ne bıkkınlık. Vereceğimiz çilek reçeli tarifi ile de daha önce hiç reçel yapmamış bile olsanız emin olun başarılı olacaksınız.






Çileklerin saplarını ayıklayıp yıkayalım ve kuruduktan sonra tencereye alalım. Üzerine gerekli olan şekeri dökelim ve tencereyi buzdolabına kaldırıp 1 gün bekletelim.






Ertesi gün tenceremizi ocağa alalım ve kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmaya başlayalım. Kaynadıkça köpürecektir, Takta kaşık ile köpüğünü alalım ara ara. Sadece tahta kaşık kullanabilirsiniz unutmayın. Reçelde metal kaşık kullanılmamalı. 10 dakika boyunca karıştırarak kaynatalım. Daha sonra limon suyunu ekleyelim ve kısık ateşte 5-10 dakika kadar da ara ara karıştırarak pişirelim.






Reçeli çok kaynatmamalıyız. Çok kaynadığı zaman reçelin tadı bozulur, rengi bozulur. Bu yüzden kesinlikle kaynatılmamalı reçel. Kıvama geldikten sonra ocaktan alalım ve kenarda dinlendirelim. Tenceresinde soğuyana kadar bekletirseniz kıvamı daha güzel oluyor. Acele etmeyin kavanozlara aktarmak için. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment