Saturday, August 11, 2012

Patates Mücveri Tarifi






Hazırlama süresi:
Haşlama 20 dk, karıştırma ve ezme 10 dk, (6 kişilik)






Malzeme: 3 büyük patates, 2 dövülmüş sarımsak, 2 kaşık un, yarım çay bardağı limon suyu, 2 çırpılmış yumurta, 1 su bardağı ayçicek yağı, 1 tutam kıyılmış dereotu, 3 adet ince doğranmış soğan, 200 gr. beyaz peynir, karabiber.






Hazırlanışı:






Mücverin aslı, bir kabak mucizesi olarak bilinse de patatesli ifadesi de Akdeniz ülkelerinin muhteşem tatlarındandır. Bu tadın farklı sunumları vardır. Temel fark, fırında hazırlamak yahut kızartmak şeklindedir. Biz kızartılığ sunulanı tercih ettik.






*Patatesleri haşlayın, tuz ilave etmeyi unutmayın. Haşlanmış patateslere feta yahut ezine katın. Bir çatal yardımıyla bu ikiliyi ezerek karıştırın, aynı anda sarımsak, soğan, yumurta, limon suyu, tuz karabiber, dereotu ve unu katın.






*Kızartma işlemine hemen geçebileceğiniz gibi, vaktiniz varsa bu karışımı biraz dinlendirebilirsiniz de.






*Geniş bir tavada yağı kızartın ve mücver şekli verdiğiniz patateslerinizi kızartın. Salatayla ana yemek olarak veya bir et yemeğine garnitür yaparak afiyetle yiğebilirsiniz.






Servis önerisi: Patatesleri servis ederken üzerlerine taze dereotu rendeleyebilirsiniz.



Tagged with: Patates Mücveri Tarifi

No comments:

Post a Comment