Sunday, August 19, 2012

Yayla Çorbası Tarifi
















4-5 kişilik

1 su bardağı pirinç

1 çorba kaşığı tereyağı

3 su bardağı yoğurt

1 adet yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı kuru nane

3-4 dal maydanoz

Tuz







1-Pirinci ayıklayıp yıkayıp bir tencereye alın.Pirincin üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyup haşlayın.İçine tereyağını ilave edip karıştırın.


2-Diğer tarafta da yoğurdu yumurta sarısı ile çırpın.Pirinç suyunu çektikten sonra karıştırıp yoğurdu ilave edin.Devamlı karıştırın.Tuzunuzu ayarlayıp üzerine naneyide ekleyin.


3-Maydanozları ince ince kıyıp servis yaparken süsleyin.


Afiyet Olsun...

No comments:

Post a Comment