Malzemeler
1 paket etimek
Muhallebisi
1 kilo süt
2 fincan un
1 fincan nişasta
3 fincan şeker
2 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı süt
2 paket krem şanti
Üstüne
Bir bardak fındık yada ceviz
Hindistan cevizi
Şerbeti İçin
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
!/2 limon suyu
-Etimekleri orta boy kare borcama dizin.
-Şerbeti için, küçük bir tencerede su ve şekeri 5-10 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp, kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirin.
-Süt,un,nişasta ve vanilya ilavesiyle muhallebiyi pişirin.
-Etimeklerin üzerine dökün. Kremayı yapana kadar biraz buz dolabında tutun kremayı üstüne dökünce eritmesin.
-2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün..
-Ceviz yada fındığı döverek üzerini süsleyebilirsiniz
-Tekrar buzdolabına koyun.
-İsterseniz hindistan ceviziyle ya da tarçınlada dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment