Tuesday, July 17, 2012

Etimek Tatlısı Tarifi











Malzemeler

1 paket etimek






Muhallebisi

1 kilo süt

2 fincan un

1 fincan nişasta

3 fincan şeker

2 paket vanilya






Kreması

2 su bardağı süt

2 paket krem şanti






Üstüne

Bir bardak fındık yada ceviz

Hindistan cevizi






Şerbeti İçin

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

!/2 limon suyu






-Etimekleri orta boy kare borcama dizin.

-Şerbeti için, küçük bir tencerede su ve şekeri 5-10 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatıp, kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirin.

-
Süt,un,nişasta ve vanilya ilavesiyle muhallebiyi pişirin.

-Etimeklerin üzerine dökün. Kremayı yapana kadar biraz buz dolabında tutun kremayı üstüne dökünce eritmesin.

-2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün..

-Ceviz yada fındığı döverek üzerini süsleyebilirsiniz

-Tekrar buzdolabına koyun.

-İsterseniz hindistan ceviziyle ya da tarçınlada dökebilirsiniz.














Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment